HomeBus ombouwen

Bus ombouwen


U hebt het plan om een camper aan te schaffen, maar op de markt kunt u niet vinden wat aan uw wensen voldoet. Daarom besluit u een camper op maat te bouwen, zodat u deze naar wens kunt inrichten.

Het plan

Een ombouw begint met een goed plan. Dit plan zal moeten bestaan uit:
  • een goed ontwerp,
  • een planning en zeker ook
  • een vastgesteld budget.
Uiteraard begint alles met een goed ontwerp. In dit ontwerp moet geprobeerd worden alle wensen te verwezenlijken, zoals grootte, stahoogte, hef-, of slaapdak, aantal zitplaatsen, ramen en dakluiken, klimaatregeling (winter- en of zomergebruik), duur van de vakantie(s), vast bed, elektrische voorzieningen, enz.

Als u bovenstaande vragen heeft beantwoord en een goed plan hebt, pas dan adviseren wij u om een bestelbus aan te schaffen. Deze moet in het plan passen; het plan moet niet aangepast worden aan het voertuig!

Wij willen graag voor en met u de haalbaarheid van deze plannen en de bijbehorende kosten bespreken. Mocht u nog geen plan hebben, maar wilt u geadviseerd worden over wat de mogelijkheden zijn, ook dan bent u bij ons aan het goede adres. Door onze uitgebreide ervaring kunnen wij u adviseren bij het nemen van de juiste beslissingen; een camper is uiteindelijk een keuze voor een langere periode.

Prijsopgave

Op basis van het ontwerpplan (wat met ons aan de Winkelhaak met u in detail is besproken) kunnen wij voor u een prijsopgave maken. De prijsopgave is dusdanig gedetailleerd (prijzen per onderdeel en opgedeeld in materiaal en arbeidsloon) dat u deze als budgetbewaking kunt gebruiken als u zelf uw bestelbus gaat ombouwen. 

Bent u van plan om uw camper zelf te bouwen, dan kunnen wij u hierin begelei­den. Wij kunnen u ter­zijde staan met onze jaren­lange ervaring en kennis. Op de pagina Zelfbouw vindt u meer informatie hierover.

Door het grote aantal aanvragen kunnen wij helaas geen prijsopgave afgeven voor ombouwaanvragen via de mail of telefoon. Uiteraard kan dit wel voor onderdelen of kleinere werkzaamheden.

Planning

Voordat u gaat beginnen is het ook van belang om een realistische planning te maken. Door grote drukte in de branche is de wachttijd op dit moment om een volledige ombouw van een bestelbus naar kampeerauto door Avanti Camperbouw te laten verzorgen ruim 18 maanden. Om toch te voldoen aan de grote vraag leveren wij de service: “Begeleiding bij zelfbouw”. Meer informatie hierover vind u onder het hoofdstuk Zelfbouw.

Kosten

Er kan gekozen worden voor een gefaseerde ombouw. Een optie is om eerst de camper om te bouwen zodat deze voldoet aan de wettelijke eisen. Op een later tijdstip kunnen dan uitbreidingen en/of aanpassingen worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen de kosten in de hand gehouden worden.