HomeImpressiesRenault TraficRenault Trafic L2H1 SCA slaapdak

Impressies

 

Renault Trafic L2H1 SCA slaapdak

Achtergrond

Als je jarenlang een klusbedrijf hebt gehad en je gaat met pensioen, dan is het verkopen van de bedrijfsbus natuurlijk een voor de hand liggende optie. Deze klant leek het een goed idee om zijn bedrijfsbus niet te verkopen, maar om te bouwen naar camper. De bus was in prima staat, dus een goede basis voor een camper.

Plannen

Het originele plan was om de bus om te bouwen voor meerdere personen met 4 slaapplekken. Omdat het in Nederland niet mogelijk is om in een bedrijfsbus zitplaatsen op kenteken te krijgen werd besloten om de ombouw aan te passen voor 2 personen. Door deze keuze was het ook niet noodzakelijk om een dure bank te plaatsen. Er werd gekozen voor een Divanti bank: een eigen ontwerp van Avanti Camperbouw. De prijs hiervan is minder dan de helft als de standaard banken en de maten en materialen kunnen volledig zelf gekozen worden, zodat de bank goed in het interieur kan worden geïntegreerd. Daarnaast werd niet gekozen voor een hoge kast achterin, maar een verbreding van het bed aan de achterzijde. Wel werd er voor een kleine hoge kast links naast de keuken gekozen, zodat er meer bergruimte ontstond. Het slaapdak met een hefbed, vaste watertanks, een uitgebreide elektrische installatie en een dieselverwarming maken het ontwerp compleet.

Uitvoering

Na het dak, de isolatie, de elektrische bedrading en de vloer en wandbeplating werd begonnen met de meubels. Ondanks dat alles tot in detail was besproken werden er tijdens de bouw toch nog details veranderd. De klant is tijdens de ombouw regelmatig komen kijken naar de vorderingen. Daardoor kregen zij een goede indruk van hoe het uiteindelijk zou worden en kwamen er zo achter dat het fijn zou zijn dat er nog wat aangepast zou worden. Dit was uiteraard geen probleem en daardoor werd het uiteindelijke resultaat precies zoals gewenst. En alles binnen het afgesproken budget, zoals beschreven in de offerte. Geen verrassingen dus.
Wat wel een verrassing was voor de klant hoe leuk het is om met een goed doordachte camper op pas te gaan. Helemaal omdat dit voertuig al een heel (ander) leven achter zich had ...