HomeImpressiesZelfbouwMB Sprinter L2H2

Impressies

 

MB Sprinter L2H2

Achtergrond

Mercedes Sprinter 308 camper - Avanti Camperbouw zelfbouwDit verhaal is eigenlijk een vreemde eend in de bijt, omdat de eer voor deze ombouw ons niet toekomt. In ieder geval niet volle­dig.
Het verhaal be­gint als de klant langs komt met het verhaal over de wens van een camper. Com­pact, maar toch genoeg luxe, zonder iedere avond het bed om te bouwen.
Besloten wordt een Mercedes Sprinter aan te schaffen. Het ontwerp wordt ver­volmaakt en begon­nen kan worden met de ombouw.

Anders dan anders

Het vervolg van het verhaal is echter anders dan andere projecten welke Avanti Cam­perbouw uit­voert. Deze klant wil name­lijk zo veel mo­gelijk zelf doen. ondanks dat hij niet beschikt over voldoende kennis en erva­ring. De om­bouw wordt toch voor het grootste ge­deelte uitge­voerd door hem zelf uitgevoerd, maar met be­hulp van onze kennis en erva­ring.

Hoe werkt dit?

Wat wij in dit geval aanbieden is onze kennis, ervaring en een vangnet voor als de werkzaamheden, door wat voor oorzaak dan ook, niet door hem zelf kunnen of willen worden uitgevoerd. Daar staat wel tegenover dat (het grootste gedeelte van) de materialen bij ons worden aangeschaft.
In de praktijk bleek het goed te werken. Met ons advies en een aantal, door ons uitgevoerde, werkzaamheden (zoals vloer, dakluiken, elektrische installatie,  buitenaansluitingen, waterinstallatie, kachel met bijbehorende gasinstallatie en ringverwarming) is een mooie camper ontstaan die voldoet aan de vooraf gestelde eisen en inrichting.
Uiteraard zijn er minder foto’s voorhanden dan bij een volledig door ons uitgevoerde ombouw, maar zoals te zien is, is het resultaat erg mooi.