HomeImpressiesFiat DucatoFiat Ducato L2H2

Impressies

 

Fiat Ducato L2H2

Achtergrond

Na telefonisch een afspraak gemaakt te hebben, kwam deze klant goed voorbereid en met veel ideeën langs om deze te bespreken. Al snel werd duidelijk dat er uit werd gegaan van L2-model (vloerlengte ongeveer 320 cm). Dit in verband met de beperkte lengte van dit model en de afwezige wens van een toilet. Wel was er de wens om niet in de breedte te slapen en niet de gebruikelijke krappe zithoek voorin: er moesten goede bedden en zitplaatsen komen. Ondanks deze wens en de beperkte ruimte is er toch een mooi en praktisch ontwerp gekomen.
Na een prijsopgave op basis van het eerste gesprek is er nog veel aangepast. Veel kleine dingen, totdat het uiteindelijke plan klaar was. Er kon worden begonnen. De auto was inmiddels aangeschaft: een dichte uitvoering Fiat Ducato L2H2 met weinig kilometers. Door de dichte uitvoering kon zelf worden bepaald waar de ramen geplaatst zouden worden.

Start werkzaamheden

Ongeveer 6 weken na het eerste gesprek werd de auto bij ons afgeleverd. Er was afgesproken dat de klant zelf ook bepaalde werkzaamheden uit zou voeren. Werkzaamheden als verwijderen van vloer en tussenwand, voorbereiden van isolatie en het leggen van de elektrische bedrading. Hierbij werd de isolatie voorgesneden en genummerd en later samen met ons ingelijmd.  Door ons werd een elektrisch schema aangeleverd met alle aansluitingen, bijbehorend volgnummer en dikte en type van de bedrading. De klant heeft alles volgens het schema geplaatst. Al met al een flinke besparing.
Omdat in de uiteindelijke offerte de werkzaamheden in detail worden uitgewerkt blijft het financiële plaatje overzichtelijk en zijn er geen kosten achteraf.  De zelf uitgevoerde werkzaamheden worden in overleg verrekend.
Om zo snel mogelijk te beginnen hebben we het plaatsen van de ramen en dakluiken naar voren geplaatst. Hierdoor kon de klant zijn werkzaamheden aan de bus rustig uitvoeren, zonder dat er veel tijdverlies was. Het was uiteindelijk midden in het hoogseizoen.
Nadat de bus voor de tweede keer bij ons kwam om hem helemaal af te maken werd het ook tijd om de bekleding van wanden, plafond, zitkussens, matrassen, etc. te bespreken. Hiervoor verzorgt een kleur- en slijlanaliste van het bedrijf Mode Incolors voor ons samen met de klant het ontwerp (vloer, meubels, plafond, wanden, raambekleding, kussens, handgrepen, etc.).

Aanpassingen

Tijdens de bouw is er toch nog het e.e.a. veranderd en toegevoegd. Zaken als een 220V plintkachel, 12V boiler, een andere kook-spoelcombinatie, zijpanelen aan de keuken en een zonnescherm. Omdat dit alles op tijd gebeurde was dit eenvoudig in de planning in te passen.
Twee weken voordat de camper klaar was kwam de vraag van de klant of het mogelijk was om die week de camper een weekje mee te nemen op een familiereünie. We hebben daarom gezorgd dat de camper gebruiksklaar was en hebben met een week tussenruimte de camper afgemaakt. De keuring was inmiddels zonder problemen verlopen en de camper was klaar voor gebruik.