HomeImpressiesDiversenVoertuigen Roompot Wielerploeg

Impressies

 

Voertuigen Roompot Wielerploeg

Achtergrond

Roompot Wielerploeg Iedereen kent wel de wielerploeg van Roompot met teammanagers als Jean-Paul van Poppel en Erik Breukink. Tot nu toe een Continentale wielerploeg, maar met de huidige vooruitgang zullen we ze snel op een hoger niveau tegenkomen.
Een wielerploeg als Roompot rijdt in een jaar veel wedstrijden waar natuurlijk ook veel voor getraind moet worden. Hiervoor wordt heel Europa doorkruist om op hoogte te trainen en om wedstrijden te rijden. Naast de ploegleiderauto’s gebruiken ze ook een touringcar en twee kleine vrachtauto's voor o.a. het vervoer van materiaal, maar ook gaat bvb. een wasmachine mee en het eten, want meestal wordt het eten door hun eigen kok bereid.
Een ploegleiderauto is natuurlijk snel omgebouwd, maar de kleine vrachtwagens moeten volledig aangepast worden.

De voorbereidingen

Op een dag werden wij gebeld door Jean-Paul van Poppel met de vaag of wij werkzaamheden aan hun bus zouden willen uitvoeren. Uiteraard is een dergelijke opdracht (als fanatiek wielerfan) een mooie uitdaging. Het vergt wel enige aanpassing, omdat het hier niet alleen ging hoe mooi het er uit zou zie, maar vooral hoe functioneel en vooral hoe stevig alles zou zijn. Blijkbaar willen wielrenners vlak voor een wedstrijd maar zeker ook na de wedstrijd wel eens in hun emoties anders met het materiaal omgaan. Anders dan bijvoorbeeld een reguliere camperaar.

De ombouw

Na het bespreken van de werkzaamheden en de prijs kon de ombouw beginnen. De basis van de voertuigen zijn door een carrosseriebedrijf uit Zierikzee verzorgt. Deze basis bestond uit de opbouw en werkzaamheden aan o.a. ramen en deuren. Ook de rekken en beugels voor fietsen en reservematerialen werden door hen verzorgd. Nadat zij klaar waren werden de voertuigen door van Poppel zelf bij ons afgeleverd. Voor degene die Jean-Paul van Poppel niet kennen: hij is de wielrenner met niet minder dan 9 overwinningen in de Tour de France.
Avanti Camperbouw heeft de banken, kasten en toiletinrichting verzorgt. Op een later tijdstip zijn ook nog kasten en opbergruimtes geplaatst in de opslag- annex wasmachineruimte.

Aflevering

Omdat alles vlak voor het wielerseizoen klaar moest zijn, zijn de werkzaamheden in een recordtempo uitgevoerd. Gelukkig net op tijd voor de eerste trainingsstage op Mallorca.